Tarihçemiz

Yükseköğretim Genel Kurulu'nun 16.10.1997 tarihli toplantısında; 2547 Sayılı Kanunun 2880 sayılı kanunla değişik 7/d-2 maddesi uyarınca uygun görülerek Niğde Üniversitesine bağlı olarak açılan Yüksekokulumuz 1997-1998 Eğitim Öğretim Yılında İktisadi ve İdari Programlar bölümü bünyesinde Pazarlama ve İşletme Programı olmak üzere iki programda 97 öğrenci ile Eğitim-Öğretim hizmetine başlamıştır.

Yüksekokulumuz ilk olarak Çarşı Merkezinde Belediye’ye ait olan 2 katlı bir binada hizmet vermeye başlamış,  daha sonra ise Emniyet Genel Müdürlüğü’ne ait 3 katlı bir binada Eğitim-Öğretim hizmetine devam etmiştir. 2003 yılında ilçemizin hayırsever iş adamlarından olan  Sayın Berat CÖMERTOĞLU tarafından yaptırılan ve Üniversitemize hibe edilen son derece modern olan bir binaya kavuşulmuştur. Niğde Üniversitesi Senatosu’nun 2003 yılında almış olduğu kararla Meslek Yüksekokulumuzun ismi Şereflikoçhisar Berat CÖMERTOĞLU Meslek Yüksekokulu olarak değiştirilmiştir. 2006 yılında Aksaray Üniversitesi'nin kurulmasıyla Meslek Yüksekokulumuz Aksaray Üniversitesi'ne bağlanmıştır.